top of page

AVSPENNING

Kroppen trenger mye mer av det enn du tror. Ta deg tid til en god avspenning. Ikke mens du sover i sengen din. En yogisk avspenning liggende på gulvet, godt for kroppen din.
Slik legger du til rette for en god avspenning:

Hardt underlag, men likevel mykt nok. Du kan legge deg på et gulvteppe, eller på yogamatten. Legg gjerne et ullteppe over som er foldet i to på langs, slik at det blir litt mykere og lunere. Vil du ha noe under hodet, pass på å velge noe som ikke er for tykt, du vil at nakken skal få være lang og nøytra, ikke ligge bøyd.

Har du en vond rygg kan det være godt å rulle et teppe sammen og legge det under knærne. Når knærne får bøye seg litt opp slapper ryggen mer av. Pass på at hælene dine ligger i kontakt med gulvet.


Til sist brer du et deilig, lunt teppe over kroppen din. Kanskje har du ullsokker på så føttene ikke blir kalde.


Ligg med nesen pekende mot taket. Litt avstand mellom føttene, la føttene slappe av. Armene ned langs sidene av kroppen, litt ut fra kroppen, gjerne med håndflatene lett vendt opp mot taket.


Før du legger deg ned kan det hende du vil sette på litt behagelig musikk.

Sett gjerne på en timer. Minimum 12 minutt. Kanskje 20 minutter når du etterhvert begynner å bli komfortabel med avspenningen?


Motstå fristelsen til å bevege på kroppen. Legg den fra deg. La den ligge uforstyrret. Bare observer, la pust og kropp få være helt i fred. Gi kroppen en sjanse.


Lykke til.


Namaste

/Jorunn Maria

bottom of page