top of page

DETOX MED ACAI BOWLSDet føles på tide å rydde litt opp på innsiden. Ta en vårrengjøring etter en lang og for min del mye stillesittende vinter. Jeg kan ikke fordra å spise etter spesielle dietter. Jeg er helt enkelt for glad i å spise. Men det er klart at det lønner seg å tenke over hva man putter i kroppen. Jeg forsøker alltid å finne sunne alternativer. Acai bowls er ikke noe nytt, men kanskje du ikke vet alt om hvor sunn den er.


Frukten som kommer fra Brasil og stammer fra palmefamilien inneholder spesielt mye antioksidanter og i tillegg krom, jern, kobber, sink, mangan, kalium og fosfor. Regelmessig inntak av Acai har vist seg å kunne føre til forbedrede kolesterolnivåer og antas også å ha en mulig anti-kreft effekt. Acai har i kontrollerte studier, avdekket en potensiell reduksjon i forekomsten av kreft i tykktarm og blære. Antioksidanter som finnes i frukten reduserer virkningen av frie radikaler, som er en betydelig årsak til kreftceller. Acai kan også styrke immunforsvaret.


Acai-bærene er fulle av vitaminer, fiber og essensielle fettsyrer som er viktige tilskudd for at kroppen din skal bli værende så sunn som mulig. Antioksidantene har en utrensende effekt. Og det er denne jeg er ute etter nå. Selv opplever jeg en enorm effekt, uten at jeg skal gå i dybden her, haha. En rens med Acai er også ren nytelse. Jeg kjøper frossen acai-puré. Det finnes uendelig mange oppskrifter på denne tykke smoothien som du spiser med skje. Jeg deler min oppskrift litt lenger nede på sidenYtterligere fordeler med Acai :

  • Du renser systemet og kan oppleve vektnedgang

  • Du vil eliminere skadelig avfall og giftstoffer

  • Du vil kunne kjenne et boost og få mer energi


Min måte å lage en deilig Acai Bowl på:

  • 1 plate frossen Acai Puré

  • ca 1 dl Eplejuice

  • 1 banan eller litt Agave sirup for å gjøre det litt søtere

Ha alt i en blender, og kjør på til du har en smoothie som er tykk nok til å kunne spises med skje. -jeg liker min litt rennende, så prøv deg frem med mengden væske. Alt etter smak og behag.


Topping:

  • 1 ss Chiafrø

  • Sukkerfri Granola

  • Kokosflak

  • Litt honning

Her slår du deg selvfølgelig bare løs og topper opp med det som frister.


Nå har du e supersunn frokost, lunsj eller kveldssnacks! Håper den renser like godt ut for deg som for meg. Jeg kjøper min Acai Puré hos Kinsarvik (Bergen/Oslo).
Namaste

/One Slow Yogi


bottom of page