top of page

MATCHA LATTE

Har du vurdert å trappe ned på kaffedrikkingen? Det gjorde jeg for et par måneder siden, trappet ned altså. Jeg hadde ikke trodd at jeg noen gang skulle komme til å klare det. Jeg gikk i seng på kvelden og gledet meg til latten jeg skulle lage neste morgen, hver eneste dag i 20 år har jeg drukket minimum én stor latte, lett avhengig med andre ord. Siden jeg vet at kaffe kan ha dårlig innvirkning på en hormonforstyrrelse jeg har -Hirsutisme, har jeg lenge ønsket å slutte med "det sorte gull". Løsningen kom i form av Matcha. Fint kvernet grønn te, laget av små teblader, fulle av gode ting.


  • Et naturlig høyt koffeinnivå, men med en sunnere type koffein -theophylline, som kan ho god innvirkning på binyrene og som hjelper til med å opprettholde optimale hormonelle nivåer.

  • Høyt innhold av antioksidanter som styrker immunforsvaret

  • Sies å kunne bidra til å balansere vekten. Øker metabolismen og hjelper med å forbrenne brenne fett raskere.

  • Høyt innhold av klorofyll gjør at du får en detox ved å drikke matcha jevnlig. (Oh yes, jeg har vært gjennom den, halleluja.)

Jeg drikker kaffe maks en gang i uken nå, det blir mer og mer sjelden. Det smaker meg ikke lenger så godt. Den grønne smaken av matcha har tatt over. Det er en dyr løsning. Matchapulveret lages av store mengder teblader og er et eksklusivt produkt. Men så skal det ikke mer enn en teskje pulver til i en stor latte. Du får kjøpt det i helsekostbutikker og ofte også hos https://www.instagram.com/dailypotbergen/ for deg som bor i Bergen og vil støtte en lokal forhandler.


SLIK GJØR DU:


  • En teskje matchapulver i en kopp eller skål.

  • Rør ut pulveret med en lett og rask bevegelse i varmt vann ca. 80 grader, bare nok vann til at det blander seg fint ut, kanskje en halv dl. Benytt gjerne en chasen/bambusvisp, så unngår du også stygge merker i koppen din.

  • Hell i varm melk, jeg bruker iKaffe havremelk som jeg steamer. Du kan også varme melken i en gryte og fluffe den opp med en melkeskummer. Mengden bestemmer du selv, jeg lager en kjempestor latte med mye melk, den er hele frokosten min.

  • Jeg synes drikken blir søt nok med havremelken, vil du ha den enda søtere bruker du det du ønsker, kokossukker feks.


Du kan enkelt lage deg en is-matcha latte ved å bytte ut den varme melken med kald melk og ha i et par isbiter når sommeren kommer.


Enjoy!

/Jorunn Mariabottom of page