top of page

THE ART OF SLOWING DOWN : WORKSHOPS

EN SERIE WORKSHOPS FOR DEG SOM HAR LYST TIL Å LÆRE

THE ART OF SLOWING DOWN

Stress er en av de store farene vi til daglig lever med. Høyt tempo har lenge vært høyt skattet og verdsatt. Nå har vi for lengst fått begynne å se hva for mye høyt tempo og dermed ofte kronisk stress over for lang tid gjør med oss. Utbrenthet og stressrelatert sykdom har blitt helt vanlig og det er på tide å snu trenden for å finne tilbake til en sunnere hverdag.

Det koster oss mye å leve på denne måten. Helse, humør og trivsel forringes. Det tar lang tid å komme seg når man først er brent ut, flere år tar det å komme helt tilbake. Som regel blir man ikke like sterk og utholdende som før. Kroppen vil fortsatt bære preg av belastningen.

Arbeidsplassene våre lider under store mengder sykemeldinger og det koster i det hele tatt både samfunnet og menneskene litt for mye, dette at vi driver og påfører oss selv skade ved å til enhver tid skulle ha for mye gjort på alt for kort tid.

Er du litt ferdig med å løpe rundt med høye skuldre, stress i kroppen og enda mer stress i hodet?

The Art of Slowing Down er en workshopserie laget for å gi deg noen verktøy. Enkle verktøy som det er mulig å ta i bruk i hverdagen. Du får også lære litt om hva stress faktisk gjør med oss, om hvorfor kroppen reagerer som den gjør på stresset og hvordan du kan jobbe smartere for å ta bedre vare på deg selv.

Det er ikke gjort i en håndvending det å endre hverdagen helt, men det er viktig å bare starte et sted, få litt kunnskap og input for så å kjenne inspirasjonen komme til å faktisk starte endringsprosessen. Det krever alltid litt arbeid, endringer må gjøres og det er du som må gjøre dem. Ta tiden til hjelp og husk at hver minste lille endring i riktig retning hjelper. Ingenting kan eller må fikses i dag, men over tid. Det er bare viktig at du starter prosessen i dag, eller så snart som mulig når du kjenner på behov for å ta grep for at hverdagen skal kunne føles bedre og sunnere. 

Jeg har selv vært utbrent, med en kropp som mistet all kraft. Arbeidet jeg gjør i dag er basert på mine egne erfaringer, både privat og gjennom arbeidet med mennesker som yogalærer de site 10 årene. Alt jeg lærer fra meg er testet og utprøvd av både meg og mine elever.

img_9875.jpg

EN WORKSHOP I TRE DELER

 

DEL 1

The Art of Slowing Down -reduce the tensions of modern living. Her snakker vi om hva stress gjør med oss, hvordan det påvirker kropp og sinn. Du får lære om hvile, hvorfor hvilen er viktig og ikke bortkastet tid. Hvordan hvile, og når er det at du faktisk trenger å hvile? Det er nok litt oftere enn du tror. Men i bytte mot hvile, hvordan kan vi samtidig bli mer effektive?

 

Vi praktiserer også yoga, pust og avspenning og øver på å finne et roligere tempo. Du får inspirasjon og verktøy som du kan ta med deg ut i hverdagen. Det er enkelt å gjøre små endringer når du bare vet hvordan. De små endringene er de beste siden disse ofte blir værende med oss.

Tema:

- Hverdagsstress

- Kronisk stress

- Nervesystemet

- Toxic Productivity

- 42% Hvile

- Expansion-Contraction

- Hvile er ikke bortkastet tid

- Yoga

- Avspenning

- Pust

 

 

DEL 2

Strong & Gentle -å være sterk og myk på samme tid. Når vi bare er sterke og på, i go-go modus hele tiden, brenner vi av all energi. Hvordan kan vi både være på, i aktivitet, sterke og produktive, men samtidig også myke. I det myke får kroppen lade og hente seg inn. Kan denne kvaliteten få være med oss samtidig som vi er i aktivitet? Vi snakker om temaet før vi tar det med oss gjennom en yogapraksis. En styrkende yogaklasse, denne avsluttes selvfølgelig med avspenning og hvile, disse må alltid være med. I hvilen øver vi på å gå fra gjøremodus til å gjøre ingenting, vi ser også på hvorfor dette er viktig å lære seg. Det å kjapt kunne gå fra gjøremodus til hvilemodus er svært nyttig for både helse, trivsel og produktivitet.

Tema:

- Myk og sterk på samme tid

- Ikke brenn av alt på en gang

- Time management vs. Energy management

- Finne bedre balanse i din bruk av energi

- Hvordan styrke kroppen og finne indre ro gjennom en enkel yogapraksis

DEL 3

Restorative Rest -Gjenoppbyggende hvile. Kan det å hvile være gjenoppbyggende? Må vi ikke trene hardt for å bygge opp? Det kommer selvfølgelig an på hva det er du ønsker å bygge opp. Ved å lære deg kvalitetshvile lar du kroppen bygge opp avspenningsresponsen, når kroppen så får lov til å spenne av kan den hente seg inn, få ny energi, resette nervesystemet og dermed fungere bedre og mer optimalt.

 

Gjennom restorative og yin yogastillinger får du endelig oppleve dyp hvile. Her får nervesystemet komme tilbake til hvilemodus/rest and digest. I denne modusen fungerer kroppen og de ulike systemene i kroppen som de skal. Du får litt teori og du får praktisere yoga for å få kjenne effekten av Restorative Yoga på kroppen. Obs! Å hvile er en avansert praksis, det hender vi må øve oss en stund før den dype hvilen inntreffer.

Tema:

- Stress i kroppen

- Stressrespons/Avspenningsrespons

- Hvordan komme ut av stresset

- Mer hvile, mer energi, økt produktivitet

- Å la kroppen slippe spenninger ved å gjøre INGENTING

- You must Relax

- Yogapraksis

Image by Joel Vodell

HVEM ER WORKSHOPENE FOR

  • For alle som er interesserte i temaene nevnt i beskrivelsen over

  • For deg som ønsker endring

  • For deg som er åpen for yoga og avspenningsom verktøy

HVOR OG NÅR KAN
MAN DELTA ?

  • One Slow Yogi vil fra tid til annen tilby disse workshopene, i ulike formater. Enten som enkeltstående workshops, eller alle tre samlet på en dag, eller i retreatformat

  • Du kan bestille workshops til yogastudioet ditt, arbeidsplassen din eller til ulike arrangementer, ta kontakt for å se på muligheter

ER DET AVANSERT ?

  • Det kommer an på hvor du er i livet og på hvilken erfaring du har med å stresse ned og å praktisere rolig yoga

  • Alle nivåer er velkommen, du trenger ikke å mestre noe fra dag en, når noe er nytt tar det tid å lære

  • Det eneste du må ha er et åpent sinn og nysgjerrighet

bottom of page