top of page

fre. 19. jan.

|

Leela Gamlebyen

HOS LEELA YOGA GAMLEBYEN: 50 TIMERS UTDANNING YIN & RESTORATIVE YOGA

Velkommen med på denne fordypningen i Yin & Restorative Yoga hos Leela Gamlehaugen i Oslo. Utdanningen er åpen for alle, enten du har annen yogautdanning fra tidligere eller ikke. Bli med og fordyp deg i yoga for hvile, avspenning og for bedre energiflyt i kroppen.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
HOS LEELA YOGA GAMLEBYEN: 50 TIMERS UTDANNING YIN & RESTORATIVE YOGA
HOS LEELA YOGA GAMLEBYEN: 50 TIMERS UTDANNING YIN & RESTORATIVE YOGA

TID OG STED

19. jan. 2024, 18:00

Leela Gamlebyen, St. Halvards gate 33, 0192 Oslo, Norway

OM EVENTEN

Velkommen med på utdanning i  Yin & Restorative Yoga. I løpet av tre helger får du lære å undervise Yin Yoga for bindevev, avspenning og energibalansering, og du lærer å undervise Restorative Yoga som er yoga for ren avspenning.

Her er vi opptatt av å sanse og oppleve. Moderne forskning og vestlig medisin er svært nyttig, men ikke et utgangspunkt for denne fordypningen. Her er vi opptatt av å føle og sanse kroppen, og å stole på det vi føler heller enn å fôre intellektet med enda mer informasjon.

Vi har aller mest fokus på Yin Yoga i denne utdanningen, med litt Restorative i tillegg for å kjenne på hvor ulike disse to yogaformene er. Du vil på denne måten få em størreforståelse for hvordan vi jobber i både Yin og Restorative. 

Yin Yoga kan heale oss på ulike måter: gjennom stillheten vi lander inn i, strekkene inn i bindevevet, energiflyten i meridianene som stimuleres og velværefølelsen Yin Yoga gir oss som i seg selv er ren healing og ofte bidrar til store endringer i kropp, sjel og sinn. 

Restorative Yoga fører inviterer til dyp hvile som kjennes inn i kropp, sjel og sinn. Hele tilstanden kan endres fullstendig bare ved å ligge i disse stillingene hvor vi lærer oss å slappe av igjen. Yogaformen kalles ofte den mest avanserte form for yoga fordi den utfordrer våre ofte rastløse sinn. Det er viktig at vi lærer oss å slappe og finne hvilemodus, for å opprettholde god helse må vi kunne skru av og mykne innimellom alt det andre vi driver med.

Stillheten

Denne er så viktig for oss, men vi er ofte litt redde for å møte den. Det er i stillheten svarene ligger, svarene som vi har i oss, men som vi i alltid lytter til. De fleste av oss tilbringer en del tid på å løpe fra oss selv. Ofte er det for vondt å stoppe opp og lytte inn. Vi øver på å gjøre stillheten til et trygt sted å være. Stillhet er i seg selv et av de mest kraftfulle verktøyene vi har, spesielt i en tid full av støy og uro, som er den verdenen vi lever i.

Stillingene

Vi går gjennom de viktigste stillingene i Yin og Restorative Yoga og ser på hva disse gjør for kroppen, hvordan vi kan tilpasse stillingene til ulike kropper med ulike behov og hvordan vi kan benytte utstyr som tepper, puter og klosser i Yin Yoga. 

Meridianene

Gjennom å forstå det grunnleggende rundt kroppens meridianer jobber bevisst vi med Yin Yoga for å påvirke vår fysiske og mentale helse. Meridianene er de subtile energibanene i kroppen slik de ses med utgangspunkt i kinesisk medisin. Vi ser på hvor og hvordan energibanene løper gjennom kroppen, de energetiske punktene langs banene, hvordan meridianene er relatert til kroppens organer, hvordan vi påvirkes emosjonelt når det oppstår ubalanser i flyten og hvordan alt dette er relatert til Yin Yoga.

Savasana og guidet avspenning 

Hvordan gjøre en guidet avspenning. Ulike typer avspenning og lær å finne din personlige måte å guide på slik at denne blir unik for deg.  Vi ser også på den viktige stillingen Savasana og hva denne faktisk gjør med kroppen og nervesystemet

Hverdagsdaosime

Når vi ser på Daoismen som en livsfilosofi kan vi hente mye kunnskap og inspirasjon herfra som kan være til stor nytte i hverdagen og våre liv. Yin Yoga kommer fra den kinesiske tradisjonen og noe av filosofien fra Daoismen er svært viktig og en tydelig del av Yin-praksisen.

Restorative stillinger

Du lærer deg noen få restorative stillinger. Her handler det om Less is More. Vi tror ofte at jo mer jo bedre og bare vi kan en hel masse om alt så går det bra her i livet. Slik er det ikke i dette arbeidet. Å ville for mye skaper også kaos, så her skreller vi bort alt unødvendig og sitter igjen med kjernen av hvileyoga som igjen tar oss med på reiser dypt inn i kjernen av oss selv.

Hvordan designe klasser

Du lærer hvordan du setter sammen klasser og sekvenser. Hva er det lurt å tenke på når du designer klassene dine, forslag til tema og ritauler. Du øver på å sette sammen ulike sekvenser som du underviser for de andre i gruppen.

Hva gjør dyp hvile med oss -the Powet of Rest

Vi ser på hvorfor den dype hvilen er så viktig og hvordan den kan redde hverdagen for oss når livet blir for mye. Hvordan kan de restorative stillingene virke som medisin for oss og hvordan påvirkes nervesystemet av denne formen for yoga.

Props

I Restorative Yoga benytter vi mye utstyr. Tepper, bolstere, klosser og myke matter er viktig for at kroppen skal få god hjelp til å finne hvilen. Vi går gjennom de ulike typene bolstere, du lærer å brette tepper på ulike måter slik at disse kan være med på å støtte kroppen inn i avspenning.

Nervesystemet, helse og trivsel

Restorative Yoga påvirker oss dypt. Av flere jeg har hatt med på utdanninger tidligere har jeg fått høre at de føler selve sjelen berøres og får omsorg. Vi ser på hvordan vi påvirkes, og sammenhengen mellom hvile og trivsel i livet.

Din rolle

Hva er viktig for deg som en trygg guide. Vi ser på hva som er viktig i rollen som Yin og Restorative yogalærer. Hvordan skape et trygt rom og ro.

Når: 

19-21 Januar 2024

16-18 Februar 2024 

15-17 Mars 2024

Tidspunkter:

Fredag 18-20

Lørdag & Søndag 10-16

-med lunsjpause midt på dagen lørd/sønd

Hjemmearbeid: du må praktisere og reflektere. Det vil si at du praktiserer totalt seks økter og skriver noen linjer etter hver praksis der hjemme mellom samlingene våre.

Det forventes at du prioriterer utdanningen og derfor setter andre ting til side for å kunne være til stede på alle samlingene.

Sted:

Leela Gamlebyen

EarlyBird på de 5 første påmeldingene: 8500.-

Ordinær pris: 9500.- 

For Leela Yoga medlemmer:  8500.-

-Bindende påmelding 

Ved påmelding betaler du et urefundertbart depositum på 2500.-

Resterende beløp betales innen oppstart av utdanningen. Du mottar faktura.  

Inkluderer:

 • Kompendie i perm
 • 1 års medlemskap på One Slow Yogi online yoga
 • Té og sunn snacks lørdager og søndager
 • Kursbevis på 5o timer utdanning i Yin Yoga

VIKTIG: Les bestillingsreglene lenger nede på siden.

Krav til deg som ønsker å delta:

Du er klar for å dedikere deg og du ønsker å gå i dybden i ditt eget liv. Du er klar for å jobbe. Du er innstilt på at det kan være krevende å fordype seg i det spirituelle, du lander i deg selv og blir kanskje utfordret av dette underveis. Du er klar for å falle til ro og å tilbringe tid i stillhet. Stillheten er viktig. Det samme er aksept.Du er nok kjent med yoga og spiritualitet til å vite at du nå har lyst til å fordype deg. Det kan være krevende å fordype seg. Vi praktiserer mye og du må være klar for å tilbringe tid i stillhet og i meditasjon. Det er ikke nødvendig med mye kjennskap til yoga, det viktigste er at du ønsker å dedikere deg og at du har et åpent sinn. Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises.

Her jobber vi mest med intuisjonen og lytter inn i arbeidet med kroppen. Denne utdanningen passer ikke for deg som ser kroppen fra det rasjonelle perspektiv og som ønsker å lære anatomi og fysiologi.

Din lærer er Jorunn Maria Djønne. Jeg har praktisert yoga i 15 år. Siden 2012 har jeg undervist yoga på fulltid. I 2013 åpnet jeg mitt yogastudio i Bergen som jeg drev frem til 2021 hvor skjønte at det var på tide å dedikerer meg mer til selve yogaen og undervisningen mer enn det å skulle administerere et studio. Samtidig endret mitt syn på yogaen seg og jeg gikk over til å jobbe med ritualer heller enn å bare undervise klasser fokusert på asana. Jeg er mer opptatt av det spirituelle og healingen det kan gi oss på et dypere plan, mer enn hva vi kan gjøre bare for den fysiske kroppen.Jeg er utdannet yogalærer innen Vinyasa, Yin og Restorative Yoga. I tillegg har jeg tatt kurs og utdanning innen Syngeboller, Gong, Thai Massasje, Bodywork og Reikihealing.

Les mer om reglene for bestilling/avbestilling her:

 • All påmelding er bindende. Depositum refunderes ikke.
 • Du har dog i henhold til kjøpsloven full angrerett i 14 dager etter påmelding, innen 1 måned før utdannelsesstart, unntak kan gjøres ved sykemelding fra lege. Etter avtale kan du også få beløpet tilgode og delta på et senere kurs/retreat, så lenge vi har plass.
 • Full kurs-/retreatavgift skal være innbetalt før kurset starter med mindre annet er avtalt. Saken videresendes til inkasso dersom det blir nødvendig.
 • Har du fått en nedbetalingsplan plikter du å følge denne. Saken går til inkasso dersom betaling ikke skjer i tide. Velger du å avbryte utdanning underveis i kursforløpet må full kursavgift betales. Dette er deltakers eget ansvar.

Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises. Ta kontakt om du er usikker på noe når det gjelder dette.

BILLETTER

 • Oslo: Depositum Yin/Restorativ

  Bindende påmelding. Depositum refunderes ikke.

  kr 2 500,00
  +Tjenestegebyr på kr 62,50
 • Depositum for LeelaYoga medlem

  Bindende påmelding. Depositum refunderes ikke.

  kr 2 500,00
  +Tjenestegebyr på kr 62,50

Total

kr 0,00

DEL EVENTET

bottom of page