top of page

RESTORATIVE  YOGA 25 t

Image by Amy Humphries

Velkommen med på en fordypning i Restorative Yoga som lærer deg å dele denne healende yogaformen med andre. Mens du utdanner deg dykker du også dypt inn i deg selv. Med utgangspunkt i det spirituelle lærer du å undervise yoga for avspenning.

Her er vi opptatt av å sanse og oppleve. Moderne forskning og vestlig medisin er svært nyttig, men ikke et utgangspunkt for denne fordypningen. Her er vi opptatt av å føle, og å stole på det vi føler heller enn å fôre intellektet med enda mer informasjon.

Restorative Yoga healer oss gjennom dyp hvile som kjennes inn i kropp, sjel og sinn. Hele tilstanden kan endres fullstendig bare ved å ligge i disse stillingene hvor vi lærer oss å slappe av igjen. Yogaformen kalles ofte den mest avanserte form for yoga fordi den utfordrer våre ofte rastløse sinn. Det er viktig at vi lærer oss å slappe og finne hvilemodus, for å opprettholde god helse må vi kunne skru av og mykne innimellom alt det andre vi driver med.

Vær din egen Healer

I alt arbeidet vi gjør hos Samkalpa handler det om å ta ansvar og bli din egen healer. Ved å komme hjem til kroppen lærer vi oss å begynne å stole på følelser og signaler fra kroppen og vi begynner å lytte mer til sjelen og alt som kommer innenfra. Vi har alle muligheten til å være våre egne healere. Vi søker så mange av svarene vi trenger utenfra, det er nesten som om vi ikke lenger tror på oss selv og vår egen kraft. Ritualene vi gjør bringer deg hjem til deg selv, og lærer deg å stole på ditt eget indre. Her ligger så mange av svarene og løsningene vi leter etter. Når vi tror på det vi føler og sanser, og våger å ta mer ansvar for vårt eget liv åpner det seg nye dører og muligheter og vi kan begynne å leve ut den personen vi er ment å skulle være med større velbehag og kraft. Noe som igjen kan bidra til bedret helse og i alle fall mer glede.

Image by Fabrizio Conti
6.png

 

Stillheten

 

Denne er så viktig for oss, men vi er ofte litt redde for å møte den. Det er i stillheten svarene ligger, svarene som vi har i oss, men som vi i alltid lytter til. De fleste av oss tilbringer en del tid på å løpe fra oss selv. Ofte er det for vondt å stoppe opp og lytte inn. Vi øver på å gjøre stillheten til et trygt sted å være. Stillhet er i seg selv et av de mest kraftfulle verktøyene vi har, spesielt i en tid full av støy og uro, som er den verdenen vi lever i.

Restorative stillinger

 

Du lærer deg noen få restorative stillinger. Her handler det om Less is More. Vi tror ofte at jo mer jo bedre og bare vi kan en hel masse om alt så går det bra her i livet. Slik er det ikke i dette arbeidet. Å ville for mye skaper også kaos, så her skreller vi bort alt unødvendig og sitter igjen med kjernen av hvileyoga som igjen tar oss med på reiser dypt inn i kjernen av oss selv.

 

Hva gjør dyp hvile med oss

 

Vi ser på hvorfor den dype hvilen er så viktig og hvordan den kan redde hverdagen for oss når livet blir for mye. Hvordan kan de restorative stillingene virke som medisin for oss.  

Din rolle

 

Hva er viktig for deg som en trygg guide. Vi ser på hva som er viktig i rollen som restorative yogalærer. Hvordan skape et trygt rom og ro. 

Props

 

I Restorative Yoga benytter vi mye utstyr. Tepper, bolstere, klosser og myke matter er viktig for at kroppen skal få god hjelp til å finne hvilen. Vi går gjennom de ulike typene bolstere, du lærer å brette tepper på ulike måter slik at disse kan være med på å støtte kroppen inn i avspenning. 

Healing Touch

 

Det er mye healing i berøring. Du får lære deg noen enkle teknikker for berøring som du kan benytte i gruppetimer og i en-til-en setting. Vi benytter enkel, tilstedeværende berøring uten oljer. Dette er en vakker metode som passer for mange da den er lite invaderende og enkel å åpne opp for å ta imot. Samtidig er dette en kraftfull måte å gi andre omsorg og oppmerksomhet på og effekten er ofte stor og gir mye til den som får lov til å ta imot.

En-til-en sessions

Du lærer deg å sette opp private Healing Restorative Yoga sessions med en-til-en utveksling. Her ser vi på hva du må forberede, hvordan du planlegger og gjennomfører private klasser for klienter med ulike ønsker og behov.

Image by Sumner Mahaffey

Praktisk info

Les nøy gjennom følgende informasjon

Utdanningen holdes over fire dager på retreat.

Nye datoer kommer.

Pris: 6500.- + overnatting.

Gir totalt antall timer utdanning: 25

 

Ved påmelding betaler du et urefundertbart depositum på 2000.-

Resterende beløp betales innen oppstart av utdanningen. Beløpet kan deles i fire deler. Du mottar faktura. All påmelding er bindende. Kurshefte er inkludert i prisen.

Krav til deg som ønsker å delta:

Du er klar for å dedikere deg og du ønsker å gå i dybden i ditt eget liv. Du er klar for å jobbe. Du er innstilt på at det kan være krevende å fordype seg i det spirituelle, du lander i deg selv og blir kanskje utfordret av dette underveis. Du er klar for å falle til ro og å tilbringe tid i stillhet. Stillheten er viktig. Det samme er aksept.Du er nok kjent med yoga og spiritualitet til å vite at du nå har lyst til å fordype deg. Det kan være krevende å fordype seg. Vi praktiserer mye og du må være klar for å tilbringe tid i stillhet og i meditasjon. Det er ikke nødvendig med mye kjennskap til yoga, det viktigste er at du ønsker å dedikere deg og at du har et åpent sinn. Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises.

Her jobber vi mest med intuisjonen og lytter inn i arbeidet med kroppen. Denne utdanningen passer ikke for deg som ser kroppen fra det rasjonelle perspektiv og som ønsker å lære anatomi og fysiologi.

Din lærer er meg, Jorunn Maria Djønne. Jeg har praktisert yoga i 15 år. Siden 2012 har jeg undervist yoga på fulltid. I 2013 åpnet jeg mitt yogastudio i Bergen som jeg drev frem til 2021 hvor skjønte at det var på tide å dedikerer meg mer til selve yogaen og undervisningen mer enn det å skulle administerere et studio. Samtidig endret mitt syn på yogaen seg og jeg gikk over til å jobbe med ritualer heller enn å bare undervise klasser fokusert på asana. Jeg er mer opptatt av det spirituelle og healingen det kan gi oss på et dypere plan, mer enn hva vi kan gjøre bare for den fysiske kroppen.Jeg er utdannet yogalærer innen Vinyasa, Yin og Restorative Yoga. I tillegg har jeg tatt kurs og utdanning innen Syngeboller, Gong, Thai Massasje, Bodywork og Reikihealing

 

Varmt velkommen med

Samkalpa.png
img_20200902_183110_223.jpg
o45a1992_edited.jpg
img_20200901_212310_122.jpg
bottom of page